Friday, February 20, 2009

Nära döden


Photo: Mattias Johansson




Kanske lite övertydligt men ändå...
Tycker ni tanken med kyrkan funkar
?


Igår kväll var jag i Oskarshamn och träffade en kille som hade voltat med bilen, landat uppochner i en å och fastnat i bilen, under vattnet. Han fick inte upp dörren och låg i vatten upp till halsen i 15 (!!) minuter. Ett dygn senare träffar jag honom och han är ju ganska skärrad fortfarande så jag fick inte med honom tillbaka till ån, fast jag å det ödmjukaste försökte. Men jag förstår honom. Han var trött, mycket trött.
Ni vet, jag går på mina känslor när jag fotograferar, och speglar mina och objektets känlsor på bild, det är så jag fungerar tror jag. Jag är nog som Göran Segeholm säger, en "spegel".
Och David var ju inte speciellt glad efter olyckan om än att han skrattade lite då och då, så bilderna berättar med om en tragiskt känsla, en känsla av vördnad och ödmjukhet inför det faktum att livet snabbt kan ändras eller till och med försvinna. Jag vet inte om det var just de här bilderna Expressen ville ha även att de tyckte dom var bra och snygga. De ville nog ha en mera glad kille på bild, men jag har så svårt att fejka sånt. Känns inte bra för mig. Äkta känslor, annars kan det vara va?

Hur som helst var killen hur go som helst. Jag vet också att han skrev 2.0 på högskoleprovet när han var ung och det är det inte många som gör skall ni veta.

4 kommentarer:

FotoMix-bloggen said...

Aha, var det det Expressen ringde om i fredags.
Jag var ju i Sälen i helgen så jag kunde inte ta det.

Men av bilderna att döma gjorde du ett kanonjobb Mattias.

Syns på fredag.

/Daniel

Mattias Johansson said...

Hej Daniel,

Tackar. Du får hålla dig hemma! Det är för långt att köra så där på kvällen när man vill vara hemma med grabben...Men det klart, cash is king, så är det ju.

Vi ses i Vadstena, jäklar vad kul vi skall ha, jag bjuder på en!

David said...

Tja!
Ja jag var sjukt trött och ur slag så där dagen efter, tog ett tag för allt att sjunka in och så, tog nån vecka innan man var i form igen^^

Har du fler bilder får du gärna skicka till david@davidzander.se

/David

Mattias Johansson said...

Tjena David,

noterat, me fix!!