Saturday, October 18, 2008

Magknip och cognac


Photo: Mattias Johansson 2008

Ojojoj! Jag är matt. Vilken kväll!
Våra goda vänner Lina och Marcus, som figurerar på bilderna här, och ja, samma Marcus som var med i Perpignan nu i höstas, den ena av de två "Kalmarpojkarna", som vi kom att kallas där nere. Om det var Janne Spångberg på Expressen eller någon av de andra som myntade uttrycket vet jag inte riktigt, men kul är det ju.
Förlåt mig men nu gled jag väl från ämnet ändå.


Photo: Mattias Johansson 2008

Lina och Marcus bjöd mig och min vackra fru Lotta på en särdeles kul kväll i skrattets tecken.
Efter att ha plåtat mat med Thomas Jeansson, min nya kollega, och sedan ätit densamma, eller ja, inte Thomas alltså utan maten menar jag..., bar det hem för en dusch och en whiskey. Sedan kom Lina och Marcus och hämtade oss och vi gled ner till Kalmarsalen för lite standup comedy.
Özz Nujen, Måns Möller, Soran Ismael och Björn Gustafsson underhöll oss tills vi nästan kissade ner oss av skratt! Magknip och kramp i käkmuskulaturen som följd. Satan vad roliga dom är.
Sedan drog dom iväg med oss till Källaren Kronan, (restaurang med anor från 1600-talet) där vi åt trerätters och drack gott vin. Till kaffet bjöd Marcus på en lagom stor cognac av märket Chateau de Beaulon X.O, lika gammal som jag, men jag lovar att den smakade garanterat mycket godare än jag! Inte för att jag smakat på mig själv, men jag är nog rätt träig i smaken, inte ek utan mer åt gammal tall skulle jag tro. Fantastiskt god var cognacen!
Tack vänner!!

Bilderna tog jag på deras bröllop. De var kul, det var så blåsigt och regnet hängde i luften så vi var mestadels inne på Kalmar Slott. Tack slottet för det!

Snart är det dags för juryn i World Press Photo att påbörja sitt arbete och för oss fotografet att skicka in våra bidrag (inte jag kanske, men många andra) som skall vara inne senast 15 januari tror jag att det är. HÄR kan ni lyssna till MaryAnne Golon, Time Magazine, som berättar hur juryarbetet går till. Hon har just blivit invald i juryn.

Nähe, nu skall jag dra en sväng med min son i Galaxien, som ni kan se HÄR, njuta av lediga tiden och bara mysa i solen. Ha de gott!


Photo: Mattias Johansson 2008

3 kommentarer:

Lars D said...

Halloj kompis.
Klart du ska skicka in bilder, om inte annat för att få boken....
Jag kommer till Kalmar i veckan men jag vet tyvärr inte om vi hinner ses. Du vet dom där kurserna brukar gå i en väldans fart och det är svårt att bestämma något. Jag tror vi kör på kvällen på onsdagen nämligen.
På torsdag är det avslutningsmiddag och den avslutas ju säkert på pub och det hade ju varit mer än kul om du dyker upp där.
Kan du det tror du?
Vi hörs närmare och privatare i veckan.
/ LarsD

Mattias Johansson said...

God dagens LarsD,

kul att ni kommer till FOJO, det hade varit riktigt kul att vara med på hela kursen. Det är en sån enorm inspirationskick ju. Jag vet ju att det är intensivt och stressigt för att hinna med allt på kursen men det är klart att ni skall avsluta på puben och det är lika klart att jag kommer och hälsar på över en malt eller två. Det vore kul!
Vi hörs, sköt om sig!

Anonymous said...

Snygga bilder!!!
Låter superkul med standup comedy, flera favoriter i samma show! Jag vill också se! Det lär ju finnas en del i storstan... får kolla upp det.
Ha en trevlig helg!