Monday, October 06, 2008

Det är visst nån som är tillbaka


Photo: Mattias Johansson

I helgen som gick var det min tur att jobba på tidningen. Nu var det ju några veckor sedan jag var där så det kändes kul och förvantansfullt. Det är det fina med att vara tjänstledig, man glömmer snabbt misären och stressen på redaktionen och minns bara dom roligt jobben, samkväm över kaffekoppen och skratt i korridorerna. Långt ifrån verkligheten men ändå.

Jag är tillbaka i bildspelsvärlden efter en allför lång frånvaro.
Tro det eller ej, men jag fick ÄNTLIGEN tid att göra ett litet bildspel. I all enkelhet men ändå. På en timma skulle jag hinna ta upp ljud, knata runt i skogen, träffa reportern, ta mina bilder och göra en liten mini-intervju med en vinnare. Det gick ganska bra, fast jag fick tog inte de där bilderna jag helst ville ha. Det fanns det naturligtvis inte tid till. Men man får vara glad för det lilla. Det var roligt hur eller hur, jobbet känns färdigt på ett annat sätt en när man ser det i tidningen. På vår tidning gör vi sällan färdigt jobbet, kan jag tycka. Vi är på plats en kort stund för att sedan flämta vidare. Och det syns i tidningen. Alltför ofta. Men så är det med bullimiska redaktioner, vi svullar i oss material och sedan kräks vi ut dem fort som bara den.
Tror ni det blir bättre i framtiden?


Photo: Mattias Johansson

Förresten bildspelet kan ni se HÄR. Det var skönt att ligga i skogen, bland barr och spindelväv, våt om byxorna med armbågarna vilande djupt ner i mossan. Fast man ständigt hörde en speakerröst eka mellan träden så kände man den där tystnade man endast känner i skogen. Märkligt. Tyst, fast ändå inte. Skönt.

Förövrigt bjöd helgen mycket damsport. Bland annat fotboll, Lindsdals tjejer tog hem segern i Smålandscupen med bland målet på bilden nedan. Det var kallt och regnigt så det blev inte så mycket känslostormar på planen utan de var mest bara "glada i allmänhet". Men den obligatoriska bilden på när lagkapten, buckla och spelare tog jag pliktskyldigt.
Men den blev rätt skön. Ni får inte se den men ändå...


Photo: Mattias Johansson


Sedan var det höstmarknad i den lilla byn Påryd. Doften av löv, kaffe och kroppkakor låg tung över bygdegården och dess trädgård. Kålhuvuden, pumpor, träskor och kaffe trängdes på de rangliga, hastigt uppsatta borden. Lotter skrapades, pengar rasslade och barnen skrek av förtjusning över föräldrarnas köpvillighet och givmildhet denna dag.
Det var precis så som en marknad skall vara.
Stina, till höger i bild, köpte purjolök och kål. Hon frågade efter vägen till brödståndet.
Och visst fick hon hjälp, av Therese och hennes son Loke som just hade tuggat i sig en ansenligt stor bit kålrot. Jag förmodar att Loke kommer att gilla rotmos i framtiden.


Photo: Mattias Johansson

Nu är helgen slut och jag börjar om med ny vecka. Vi får se hur det går.

2 kommentarer:

Lars D said...

Ahh...ha du är också inne på Winnerbäck spåret ser jag.
Bildspelet är ju toppen, jag fattar inte hur du hinner med alla dina jobb!
Dessutom fattar jag inte hur du får ihop så många bilder från en orientering. Stort!
Fortsätt så!
I nuläget känner jag inte till någon ljudkurs men det går säkert att dra ihop en ganska lätt om det finns intresse, kanske vi skulle göra det i PFK,s regi.
Jag vet inte.
Kör hårt så hörs vi.
/ LarsD

Mattias Johansson said...

Tjena Lars,

Kul att du gillar det.
Winnerbäck blir det mycket av så här på hösten. Kura skymning liksom.
Han är så höstig på nåt sätt.
Annars är jag ju lundell-kille i botten. För tillfället är jag insnöad på Damian Rice. Uttrycksfull kille det där. Kolla in "I Remember" på youtube. Efter typ 4 minuter smäller det.
Fantastiskt överraskande.

Det vore ju kanonkul att köra ljud i pfk´s regi. Det kanske vi kunde ordna på något sätt.
Hälsa ett stort grattis till Torkelsson om du träffar honom.

Jag lovar att köra hårt!!
Idag har jag kört Hasselblad H2 hela dagen, det är hårt. Stenhårt!!

Ha det gott,
/mattiasj