Monday, October 27, 2008

Det var den helgen


Photo: Mattias Johansson
Nyfikna strömmade till Kåremo för att titta på när Skanska
sköt den nya bron på plats vid E22:an.


Det var min jobbhelg igen, jag kan inte förstå att det redan gått tre veckor sedan jag jobbade helg sist. Tiden rusar iväg, rusar ifrån mig. Det var ändå en förhållandevis lugn helg, jag fick till och med äta lunch BÅDE på lördagen och söndagen, en liten stund. Sammanlagt 8 jobb, betydligt mindre än vanligt. Skönt.
Men hur eller hur stressade det ihop sig på lördagen. Fotbollsfinal i Smålandscupen skulle jag bevaka mellan de fyra andra jobben som låg samtidigt, det blev 6 minuter i mitten av andra halvlek. Inte klokt va?
Det blev inget ljud denna helgen men några bilder smaskade jag upp på webben iallafall, bara åtta stycken eller nåt, ni kan se dom HÄR.
I helgen har jag jobbat med våra underbara vikarier Linus och Anna. Det är lite synd vikarierna i sveriges avlånga land nu, de som jobbar på små tidningar som vår. SJF har ju i all välmening förhandlat fram en ny liten sak som drabbar oss på mindre tidningar som inte har råd att fastanställa mer folk. Nu lasas man ut efter två år. Det problemet har vi aldrig haft på Östran.
Visst är det bra att inte behöva gå som vikarie i tio år, men att inte få jobba alls är ju värre ändå.
Jag är ju min egen nu plus att jag har några av mina fasta procent kvar, så jag reder väl mig. Men mina tankar går till landets alla vikarier som snart blir utlasade.
Rätt eller fel?


Vet ni? Enligt MacSupport i Västerås har min nya dator äntligen kommit fram!! Så nu måste jag rusa iväg till kontoret och spana in grejorna.
Först skall jag iväg och plåta Landstingsdirektörn för en byrå i Stockholm. Han har bara tjugo minuter till godo så det är bäst jag jobbar snabbt!

Photo: Mattias Johansson
Barnen i Mortorp utanför Kalmar firade Halloweenfest
i helgen.

4 kommentarer:

Anonymous said...

LAS är hemskt! Och den gäller lika mycket på SVT, TV4 och andra storföretag som på landsortstidningarna. Jag vet... Utlasad från SVT 2 ggr. det är elva månader under en treårsperiod som de går efter här.
Jag säger bara det; Mycket hellre vara vikarie länge och väl än att bli helt utan jobb! Som tur är tar TV4 in folk på F-skatt, så där kan jag nog fortsätta när jag blivit utlasad...
Tanken med LAS är bra, men eftersom lagen utnyttjats på fel sätt av arbetsgivarna i flera år kan man ju undra varför den inte ändras någon gång!!!

Ha en trevlig helg och sköt om dig!

Mattias Johansson said...

Hej Ida,

Fy,det är så tråkigt de där med LAS. Men jag håller med dig, visst jobbar jag hellre på vik än går arbetslös. Tur man har sitt på det torra.
Vet du vad, jag blev inspirerad av bilden du hade på din blogg för ett tag sedan, lövbiff och rotfrukter, så jag gjorde honungsrostade rotfrukter med timjan igår, PERFEKT!! Såå gott. Creme Catalana till efterrätt tillsammans med ett Muscat-vin inköpt nära Perpignan. GOTT!! Tack för inspirationen.
Ha det gott!

Anonymous said...

Hej igen!

Vad kul att jag lyckats inspirera dig till god mat! Det börjar bli dags för ugnsrostade rotsaker snart igen för min del. -Inte att leka med. Mmmmmm.....

Ha det så bra!

Haven said...

Thanks for sharing this nice post.