Thursday, April 09, 2009

Nya vänner


Så här ser dom ut, jummy! Foto: Mattias Johansson

Dom är här, dom är här!!
Jag är glad. Mina nya Profoto D1-blixtar har kommit och ny skall här lekas. Måste lära mig den lilla dosan (Air Remote) man sätter på kameran, som sköter allt vad blixtarna kan göra. Som en Pocket Wizard undgefär, fast man kan ställa in effekten på blixtarna, alla tillsammans eller en och en eller i olika grupper. Sätta på och stänga av inställningsljuset, likaså huvudljuset, och åtta kanaler har den minsann också. Man skall nog kunna sätta den som reciever på ett D4-aggregat också om jag inte har fel.

För övrigt finns det möjlighet att synkronisera upp till 845 duschstrålar, blanda påskgroggen med upp till 5 ingridienser via bluetooth och vill man tvunget ringa så finns en snabbknapp till den lokala strippklubbens huvudkontor, ja kort sagt kan man göra allt nödvändigt med dosan.

Nu skall här lekas. Än så länge är jag mycket imponerad, men jag kankse ska jobba med dom lite innan jag höjer dom till skyarna förstås.

Övrigt då?
Min kollega Tomas Königsson har gjort ett nytt bildspel, om nybyggnation i Ekebo. Se det HÄR.Han är flitig Tomas, alltid har han ett nytt bildspel på gång. Jag ligger efter, med hästlängder. Kan inte komma ifatt heller eftersom jag jobbar på Östran så sällan nuförtiden.
Mer bildspel. På måndag blir det nog ett iallafall, Kalmar FF, om jag hinner. Matchstart klockan 20.00 så man är ju inte tillbaka på tidningen förrän kvart över tio eller så. Blir snålt om tid.

Ikväll blir det grabbkväll med sonen, godis och citroncheesecake! Saft till gossen och kanske lite av den där irländska saften, vad är det den heter nu igen...Black Bush...eller kankse en 16 årig Bushmill? Smarrens.

6 kommentarer:

FotoMix-bloggen said...

Man får ta och gratulera. Visst får man en viss euforisk känsla över nya roliga teknikprylar...
Jag måste komma ner till Kaalmaa och kolla in din studio någon dag.
Ha det gott i Påsk.
/Daniel

Unknown said...

tjenare matte!
de verkar ju ganska handiga, de dar blixtarna, kanske vi kan testa drinkblandar funktionen om nagra veckor? semestern ar nu bokad, kommer att vara i svedala 30 april till 6 maj, kalmar/oland nanstans daremellan, ar du hemma da?
m

Mattias Johansson said...

Tjena Daniel,

Köplusten är stillad nu, någon vecka kanske... Visst måste du komma ner och kika. Snart planeras eventuellt en flytt till ett alldeles nybyggt och stooort ställe, vi får se hur det blir. Inget är väl helt bestämt än, men kanske.
Ha det mys och smaska i dig måttliga mängder ägg!

Mattias Johansson said...

Tjenis Magster!

Jodu, de är skitsköna! Jag provade drinkblandarfunktionen igår men den gjorde mig en white russian, kanske inte så påskigt? Det är väl en inställningssak, får läsa bruksanvisningen.
Attans, jag är tämligen säker på att jag jobbar den helgen, både lördag och söndag. Skall kolla.
Ha det fint!

Unknown said...

du kan val inte jobba hela tiden heller? fixa nu lite ledigt, eller kom ut pa nagra kast emellan dina matcher?! :)

Mattias Johansson said...

Tjenis Magoo,

en sa´ väl försöka å de då va...