Thursday, March 26, 2009

Mot Malmö



Jag sitter på tåget mot Malmö, lyssnandes på LensCulture-intervjuer. Skönt att ta det lugnt, ta rast, ett andrum i tillvaror. En välbehövlig paus.
Lyssnar på Simon Norfolk när han pratar om fotoböcker, krigsscener han varit på, vapen och hans tankar om detta.
Han säger -
Horrible, Horrible, Horrible, Horrible.

Till motsats till detta lyssnar jag också på Martin Parr som pratar om humor och fotoböcker.
Skilda världar. Olika männsiskotyper. Spännande.

Lyssna Simon HÄR och på Martin HÄR.

Ikväll är det årsmöte med PFK Södra. Det skall bli grymt kul. Utställningar, bildsnack, framtid, nutid, mat och kanske finns det tid för en kall. Casper Hedberg skall hålla föredrag, kul.
Jag antar att det blir mycket snack kring den heta debatt som pågår på bland annat Lars Darebergs blogg, angående reglerna i Årets Bild. I år är det Magnus Wennmann som får utså spott och spe från olika håll. Förra året var det ju Kalle Melander, (som jag förövrigt måste ringa någon dag) och nästa år blir det väl någon annan. Verkar gå troll i det där.
Men visst, regler är regler och regler är till för att följas. Men det är ju inte Magnus fel, hur eller hur. Ansvaret ligger enbart på juryn. Men visst, Joakim Roos liknelse vid ett sprintlopp är riktigt roligt, lysande. Läs den på Lasses blogg.

I Kalmar snöade det ymnigt när jag åkte. Var är våren? Den försvann. Nu är jag i skåne någonstans och här lyser solen emellanåt. Vackert. Öppna landskap som Uffe sjunger.
Intervjuerna är slut och jag lyssnar på Winnerbäck. När jag plåtade Lars på nittiotalet hade han ett förband som jag körde runt på i en gammal minibuss. De hette The Tambureens då, nu heter dom Melody Club. Dom var helsköna.

Snart skall jag försöka hitta till hotellet, vaska av mig lite och bege mig till Konsthallen, för fika och bilder. KUUUL!

2 kommentarer:

Anonymous said...

Nice! Håll huvudet varmt och pilsnern kall!!

Mattias Johansson said...

Hej Tomas.
Nja, det blev så att huvudet blev varmt, och likaså pilsnern...
Nej, det var en riktigt trevlig kväll. God mat, god dryck och en massa supertrevliga människor.

Lunch?
Nej nu var jag väl på fel vecka va?
Nästa.