Monday, March 09, 2009

Kina

Photo: Mattias Johansson

Nu är dom igång igen i Kalmar. Fanerdun-projektet har återigen levererat rubriker i tidningarna.
Denna gången gäller det som så många andra gånger-olovligt arbete. Vad är det dom inte förstår undrar undertecknad? Det kan ju inte vara sååå svårt att förstå att man måste betala lön till arbetarna här i sveriga, inte ens de svenska anställda har fått någon lön sedan årsskiftet. Och att man inte får jobba i Sverige utan arbetstillstånd vet väl alla!? Eller?
Nä, de är märkliga de där kineserna vid snurrom i Kalmar. Dom skyfflar miljoner hit och dit men inte till dom som skall ha betalt.

Min kollega PeO Larsson var ute på Fanerduns byggplats häromdagen och då gömde sig några av de blåklädda kineserna i en cementtombola modell större. Dom hoppade helt sonika in i den, efter en stund tittade den ene ut och då var PeO berädd med kameran!! Kul.

Jag var där häromdagen. De syntes inte till. Polisen hade varit där tidigare under dagen. Men byggarbetarna hade av någon anledning monterat ner skyddsstängslet kring den ljupa chaktgropen, typ 150 meter lång och 20 meter bred, där hotellet skulle ha byggts.
FARLIGT !! Ungarna kan ju springa rakt ut  och ner i det bottenlösa ljupet. 
Som småbarnsförälder blir jag ju vansinnig!

Dom är för goa dom där Fanerdunarna...Vet inte om man skall skratta eller gråta.

0 kommentarer: