Monday, November 28, 2011

Glasklart


Fucked, av Peter Hermansson. ©Mattias Johansson


Jag har förmånen att få plåta världens kanske snyggaste glaskonst! Det är übercoola Peter Hermansson som skapar dessa alster. Dom är tunga som sumobrottare, blanka som havet självt och innehar ett djup i sin betydelse och tolkning som närmast kan jämföras med Marianergraven. Fruktansvärt snyggt helt enkelt.

Men de är också sjukt svåra att plåta. Inte alls som annat glas. De uppför sig på ett eget sätt liksom. Det man innan lärt sig om glasfotografering kan man slänga ut i farstukvisten eller köra upp...eller var du nu vill göra... Delar av det man lärt sig iallafall. Till det lägger vi det faktum att Peter är oerhört nogrann och vet precis vad han vill ha ut av bilderna. Så det är bland det svåraste, men ändå roligaste av jobb. Varje gång vi jobbar ihop blir jag sjukt taggad och skattar mig lycklig över ynnesten att kunna ha fotograferandet som heltidsjobb. Tack för det!
Här är några av Peters glaspjäser. Fler kan ni se på min hemsida. Kolla också in Peters blogg HÄR.


Midlife, av Peter Hermansson. ©Mattias Johansson
Shout, av Peter Hermansson. ©Mattias Johansson

Knifes, av Peter Hermansson. ©Mattias Johansson

Oraklet, av Peter Hermansson. ©Mattias Johansson









Det blir lätt lite stökigt i studion när vi plåtar glas.

2 kommentarer:

Eivind Vogel-Rödin said...

Glasmästarn!

Mattias Johansson said...

Eivind:
-Dä finns inga genvägar till den perfekta reflektionen dårå! Som farbror Barbros fotograferande kusin morbror Mogens skulle sagt.