Tuesday, April 12, 2011

Hasselblad på Guldfågeln Arena


©Mattias Johansson

Igår var det ju premiär på kalmars nya Arena, Guldfågeln Arena, Kalmar FF VS Djurgården. Arenan visade sig vara riktigt skön att plåta på. Det var gott om plats att strosa runt på, fint ljus och ett riktigt fint pressrum.

Jag tog med mig Hasselbladarn för att plåta lite boll. Nu föll det sig så att jag skulle plåta lite åt en av de officiella leverantörerna så jag höll mig på läktarna så gott som hela tiden. Det var lite trist. Jag satte inte på telegluggen förrän i 88:e minuten eller så så det blev bara ett kortare anfall. Men fokusen han med och den är nogrann och det blir försatans skarpt. Dock blir det ju inga serietagningar direkt med en bladare...padang! (säger spegeln) och så är det svart en bra stund, spegeln är tillbaka och den 65 Mb tunga (150Mb okompad) filen skickas igenom och så- padang! Man kan nog pressa fram 1,1 fps om man är snabb i fingret :) Alltid en utmaning att vänta, vänta, vänta...på rätt tidpunkt att trycka till.
Så brukade jag förövrigt göra när jag plåtade handboll, sätta kameran på single frame. Det är kul och nyttigt. Och man spar massor av tid när man skall gå igenom bilderna.
Lite jobbigt är det ju förstås att vara begränsad till ISO 400.

Nä, jag skall nog ta med mig den på en match till och bara koncentrera mig på spelet. Kan ju bli några riktigt snygga jättevepor att hänga upp någonstans.

På arenan, vid pressingången, har KFF gjort en typ 12 meter lång vägg med en av mina bilder. Tyvärr har dom spegelvänt och skarvat och haft sig så det ser inte helt bra ut, men kul är det.

Här är några bilder jag tog till mig själv.

7 kommentarer:

FotoMix-bloggen said...

Coolt dude.

gretzky said...

Slutarljudet ekade på hela arenan när du knäppte bilder, stekhett!
Jag blev SÅÅÅ förvånad av att se en fotograf smyga omkring med en "bladare", jag tänkte: -Det är inte vanligt det där och oj vad har han för uppdrag att plåta! Inte världens "optimalaste" kamera för en snabb sport.
Kul Mattias, du stack ut bland dom lååånga objektiven runt planen.

Studio Eriksson said...

Ovanstående är INTE från Roger på OT utan från mig... ett misstag med inloggningen på OT datorn...

Mattias Johansson said...

tjena Daniel!
Ja, det var skönt med lite rekreation, liksom andas ut under tiden den lååångsamma spegelrörelsen triumferar ut sitt härliga flabbadang-ljud. Det blir nog någon gång till, för att testa själva spelet lite mer.
Annars?

Mattias Johansson said...

Tjena Magnus!!

Du har rätt, det är ju inget "optimalt förfarande" på sport, men det var förbaskat skönt. Nästa gång blir det Sinar...näää! :)

Anonymous said...

Fint!
Följer dig.

Emma said...

Snygga bilder, har du bilder pa flickr, eller nagot annat stalle forutom pa bloggen? Jag anvander vimity.com, fungerar grymt bra!