Thursday, April 15, 2010

Nyköping 2


Torbjörn, AD på Stendahls hade ryggskott och fick sträcka ryggen
lite medans jag riggade.
Stackarn hade nog bra ont men höll
humöret uppe ändå.


Klockan ringde okristligt tidigt (för att vara mig) i Nyköping. Klockan 06.00! Jag som brukar nana säng till typ strax innan åtta...
Frukost på Blommenhof och sen vips iväg till fabriken där vi skulle plåta omslag och lite "reportagelika" bilder till Runelandhs framtida kataloger.

Det är välrenomerade Stendahls i Göteborg som omdesignar katalogen och skall få lite mer läsvärde i den. Blir spännande.

Men du skojar att det var stressigt. Fanns inte en chans att fixa alla bilder på alla dessa olika avdelningar om jag inte bantade ner kitet till två blixtar. Det begränsar en hyfsat mycket men tiden måste hållas. Så med två blixhuvuden skulle jag alltså ljussätta modellerna i situation plus att lagerhyllor, tippvagnar, pallyftare och annan typisk fabriksmiljö från Runelandhs, som dessutom ligger typ 20 meter från modellerna. Klurigt.
Det befintliga ljuset i fabriken låg på 60/2,8 vid ISO 200 och för att klara skärpan på alla modellerna och inte få bakgrunden alltför oskarp, bara lite lagom släpp, behövde jag minst bl 8 med Hasselbladarn. Nja, gick på 50mm gluggen istället för 80 så kunde jag gå ner till 5,6 iallafall så det fixade sig. Får beskära istället, finemang!

Packa upp och packa ner igen, nästa ställe, packa upp och packa ner igen, nästa ställe...
Precis som med journalistiken fast ett sjuhelsikes packande... Blixtväskan väger 26 kg och kameraväskan 17 kilo, och sen bouncar och stativ och fan och hans moster skall också bäras...
Tur jag fick hjälp!


Hur som helst gick allting rätt hyfsat under omständigheterna. Alltid svårt att hitta "modeller" på en fabrik men vi lyckades hitta Anna-Karin som riktigt bra som modell. Bilden får jag ju inte visa ännu. En annan gång kanske.

0 kommentarer: