Friday, September 09, 2011

Gothia Tower

Jag sitter på Gothia Tower och myser lite. Blir ett par timmars testplåtning ikväll, imorgon drar det igång!!! Blir tufft som attans. Stressigt men vansinnigt kul.
Vet inte om jag får blogga om det ännu, så jag spar det till imorgon...



- Posted using iPhone

Friday, September 02, 2011

Idag grät jag

Vi gick upp tidigt idag, för att vara på plats på MediaStorm och Brian Storms föreläsning. Det visade sig dock att det bara var bildvisning. Gick inte av för hackor ändå. Visst, jag har väl redan sett det mesta på nätet, men det blir ändå en viss stämning när man ser det här i Perpignan.

Ett av bildspelen fick mig att gråta idag. Det heter A Thousend More och du ser det HÄR.
Kanske måsta man vara pappa för att gripas så av det, men varje gång jag såg pojkens pappas ansikte och utryck tårades mina ögon. Usch, jag kände hans panik, förtvivlan, hans kärlek till sin son. Ens barn är ens allt, dom är hela världen, och sedan tas allt i från en på ett så utdraget sätt. Hemskt.
Bildmaterialet var kanske inte något sådär spektakulärt men, ja, jag vet inte vad jag skall säga. Jag
snyftade.

Olivier Jobard´s multimediagrej om Kingsley´s Crossing är också en pärla. Se det HÄR.

Sen har vi gått igenom alla utställningar, så nu är vi lediga en stund, innan kvällens screening på Place de la Replubic.



- Posted using iPhone

Perpignan-lugnt

En lugn dag, med mycket bilder och ett helt gäng med pauser blev det igår. Bland det som fastnade i bakhuvudet hittar jag Martina Bacigalupos reportage om en afrikansk kvinna som inte haft turen med sig om man säger så. Mitt namn är Filda Adoch heter jobbet och det hittar ni på Couvent des Minimes.


Vi går vidare till en utställning om kinesisk psykiatri. Fullständigt vidrigt. Fotografen Lu Nan får min mage att göra volter med sitt fantastiska jobb. Han har rest runt i kina, besökt 38 sjukhus, och träffat 14000 mentalpatienter ybder två år. Hårt jobbat. Kanske inte världens snyggaste bilder rent teknikt men jädrar vad dom gjorde intryck. 


Efter allt detta tunga bryter Peter Dench av med färgglada bilder med mycket humor från England.


Kvällen avslutades med screening och en liten tur till LaPoste. Men vi körde på vuxenstilen igår för att vara riktigt starka idag.


Riktigt snygga undervattensbilder av Brian Skerry.








Under kvällens screening blev det att sitta på marken. Känns som min kropp är lite för gammal för det.

Koncentrerade.